Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
Receptet presenteras i samarbete med Risenta
Kikärtspasta Bild: Risenta

Pasta på kikärtor – klimatsmart protein utan gluten

Vill du äta pasta, men utan att få i dig mjöl?
Då ska du testa pastan som är gjord på sojabönor eller kikärtor.
Gott, nyttigt, mättande – och klimatsmart.

Publicerad 2015-08-10 | Vardagspuls

I Vardagspuls under våren gjorde både Christian Hellberg och Ulrika Brydling härliga festmåltider där den traditionella pastan var utbytt mot pasta gjord på sojabönor.
Nu är det premiär för en ny favorit i hyllan – kikärtspasta.
Precis som bönpastan, är kikärtspastan ett glutenfritt och proteinrikt alternativ för dig som inte vill eller kan äta den traditionella sorten.
Kikärtspastan innehåller enbart kikärtsmjöl och vatten – och helt ekologisk.

Vegetabiliska proteiner

Laga och servera pastan med din favoritsås och andra smarriga tillbehör. Och även om du väljer en helvegetarisk variant får du enkelt i dig de viktiga proteinerna som din kropp behöver för att må bra.
Dessutom är kikärts- och bönpasta ett smart och enkelt sätt att få i barnen vegetabiliska proteiner. 

Här finns recepten som garanterat gör succé hos hela familjen – stora som små.