Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
Klara Lind årets mästerkock 2017 Bild: Frida Wismar

Med passion för mat och Sydamerika

Klara Lind vinnaren av Sveriges mästerkock 2017

Vinnaren av Sveriges mästerkock, Klara Lind har precis kommit ut med sin första kokbok "Sydamerika - min matpassion". Här berättar hon varför det blev Sydamerika och delar med sig av sina bästa recept.

Publicerad 2017-04-28 | Klara Lind

Vill du vinna Klara Linds kokbok "Sydamerika – min matpassion"? Klicka här för att komma till tävlingen! Scrolla ner för att hitta smaskiga recept!

Varför blev det en bok på just temat Sydamerika?

– Jag är uppvuxen i Costa Rica och Guatemala fram till att jag 6,5 år gammal. Har många matminnen därifrån. När jag väl fick för mig att det skulle bli Sydamerika som tema kändes det helt självklart.

Berätta om det sydamerikanska köket?

– Maten är relativt enkel men kärleksfull och genuin. Inte så mycket krusiduller och jag tycker om det, även om jag har min kärlek till fine dining.

– Kosten består av mycket ris, bönor, potatis, majs. En del är friterat vilket inte är så nyttigt i större mängder men deras färska salsor, grillad fisk och skaldjur med massor av lime och koriander är betydligt mer hälsosamt.

Vilken är din favoriträtt?

Ceviche, alla kategorier. Så otroligt gott. Servera med salta kex och toppa med tabasco.

Vilka tankar hade du när du fick reda på att du hade vunnit Årets Mästerkock?

– Att det först inte var sant. Men sen att det var det roligaste som har hänt mig. Får gåshud varje gång jag tänker på den dagen.

Vad är dina planer framöver?

– Fortsätta jobba med mat. Blogga, resa, catering etc. Framförallt fortsätta lära mig mer om mat.

5 goda från Sydamerika

Ceviche på pilgrimsmussla

Snabba empanadas

Creamy corn soup

Taquitos

Tres Leches

Det här är Klara:


Namn: Klara Lind
Ålder: 29 år
Familj: Sambon Cliff
Bor: Gärdet
Fritidsintressen: Mat, mat och mat!