Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
 

Ulrika Brydling visar kronärtskocka på ett lite annorlunda sätt – från Vardagspuls 31/8.

Kokt kronärtskocka med citron- och vitlökskräm

4 portioner

Att samlas och dippa kronärtskocka i olika goda såser är ett trevligt sätt att umgås. Citron och vitlökskräm, aioli, citronsmör eller en grönsaksröra – alla funkar de lika bra. Vill man inte bara koka kronärtskockan kan man även grilla eller ugnsbaka den.
Här är ett smarrigt recept från Vardagspuls kock Ulrika Brydling.

Publicerad 2015-08-26 | Ulrika Brydling

Ingredienser:

4 kronärtskockor

1 gott bröd


Citron- och vitlökskräm:

1 citron

1 burk färskost

1 vitlöksklyfta

Salt och peppar

Gör så här

  1. Finriv skalet från citronen med ett rivjärn.
  2. Pressa ned en vitlöksklyfta i färskosten och blanda med rivet citronskal och lite citronsaft.
  3. Smaka av med salt och peppar.