Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
 

Läckert och färgstarkt kan även korv med mos bli, om man gör det på Christian Hellbergs vis.

Korv med mos

4 portioner

En verklig klassiker i en lite ny tappning! Köp hem lite olika korvar, finns en uppsjö så välj efter egen smak. Gärna en korv med högre kötthalt.

Publicerad 2015-02-23 | Senast ändrad 2015-04-20 | Christian Hellberg

Ingredienser:

500 g valfri korv med hög kötthalt (t ex kabanoss, salsiccia)

400 g palsternacka, skalad

300 g potatis, skalad

100 g smör

2 dl mjölk

1/2 gul lök

10 vitpepparkorn

3 lagerblad

1/2 dl skånsk senap

1/2 dl dijonsenap

1 dl lätt creme fraiche

1 msk mörk sirap

1 msk torkad dragon

3-4 kvistar färsk dragon

Gör så här

  1. Dra tre snitt i skinnet på varje sida av korven med en vass kniv och stek korven på medelhögvärme cirka 2-3 minuter på varje sida.
  2. Lägg den stekta korven i en ugnssäker form och baka dem på 100 grader i 10 minuter så de är helt genomstekta.
  3. Koka palsternacka och potatis mjuk. Pressa dem och blanda med smöret. Koka upp mjölk med pepparkorn, lagerblad och lök. Låt stå och dra i cirka 10 minuter. Sila mjölken och blanda den med palstenacksmoset.
  4. Blanda samman senapsorterna, vänd i sirap och torkad dragon. Strimla den färska dragonen och blanda i innan servering.
  5. Servera korven, palstenacksmoset och dragonsenapen med en god grönsallad.