Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
korvstroganoff Bild: Vardagspuls

Korvstroganoff

Ulrika Brydlings goda mitt i veckan-recept

Här hittar du en lite roligare variant av vardagsklassikern korvstroganoff.

Publicerad 2015-04-22 | Senast ändrad 2015-04-23 | Ulrika Brydling

Ingredienser:

400 g falukorv

2 gula lökar

1 1/2 msk tomatpuré

2 morötter

2 palsternackor

400 g krossade tomater

½-1 chili

2 dl matgrädde

1 tsk dijonsenap

1 tsk salt

1-2 krm svartpeppar

Smör

2 dl rött ris

Grönsallad

Gör så här

  1. Skölj riset och lägg i kastrull tillsammans med 4 dl vatten. Koka upp och låt stå på svag värme i ca 40 minuter. Smaksätt med salt.
  2. Skär korven i stavar. Stek i smör med lök och tomatpuré.
  3. Riv morot och palsternacka.
  4. Tillsätt krossade tomater, hackad chili, rotfrukter och grädde och senap. Låt koka ihop ett tag.
  5. Salta och peppra. Smaka av.
  6. Servera med rött ris och grönsallad.