Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
köttfärssås spaghetti multi Bild: Arla Köket

Köttfärssås och spaghetti

4 portioner

En riktig köttfärssås med massor av rotfruktsmak och karaktär. Köttfärssås och spaghetti är många barns favorit på middagsbordet!

Publicerad 2015-10-15 | Senast ändrad 2017-08-30 | Arla Köket

Ingredienser:

400 g nötfärs

1 gul lök

2 pressade vitlöksklyftor

1 morot

2 msk smör-&rapsolja

ev 2 stjälkar blekselleri strimlade

1 köttbuljongtärning

1 dl vatten

400 g krossade tomater

1 tsk oregano

1 krm grovmalen svartpeppar

1 dl matlagningsgrädde

salt

Tillbehör:

spaghetti

Gör så här

  1. Skala och hacka löken. Skala moroten och riv den grovt.
  2. Fräs lök och vitlök i smör-&rapsolja i en stekpanna. Lägg i köttfärsen och stek under omrörning så att den smular sig.
  3. Tillsätt morot, selleri, buljongtärning, vatten, tomater och kryddor. Rör om och låt koka ca 15 min.
  4. Tillsätt grädden och koka ytterligare 5 min. Smaka av med salt. Servera med kokt spaghetti eller annan favoritpasta.