Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
Hemlagad kräftlag Bild: Arla Köket

Välkomna på kräftskiva som passar alla!

Frossa i skaldjur, pajer och goda tillbehör

På en kräftskiva finns det nästan alltid någon som inte är så förtjust i kräftor. Men med fler skaldjur, pajer, sallader och goda tillbehör har du ordnat en fest för alla smaker!

Publicerad 2017-08-08 | Vardagspuls

Skaldjursplateau med två såser

Varför bara begränsa sig till kräftor? Servera en skaldjursplateau så kan gästerna välja själva de skaldjur de gillar bäst.
Här är receptet

Ostpaj med smakrik Svecia

Ett måste på kräftskivan. Den här goda ostpajen passar både som tillbehör till kräftorna och som enskild rätt.
Här är receptet

Kantarellpaj med cheddar

Bara ordet får det att vattnas i munnen. Ställ fram en kantarellpaj bland tillbehören så blir till och med den största kräftmotståndaren glad. Kan ätas ihop med kräftorna eller precis som den är. Och den här kantarellpajen är extra smarrig eftersom den även innehåller smakrik cheddarost.
Här är receptet

Kräftlag till tinade kräftor

Imponera på gästerna med egen hemlagad kräftlag.
Här är receptet

Räksallad med grapefrukt

Servera en stor skål med räksallad. Mättande även för dem som inte äter kräftor. Den här salladen innehåller även grapefrukt som ger den en fräsch syrlig smak.
Här är receptet

Ceviche på pilgrimsmusslor

Pilgrimsmusslor på spröda nachoskal är galet gott och passar perfekt på ett buffébord på kräftskivan.
Här är receptet

Grekisk sallad på en pinne

Servera en grekisk sallad som tillbehör på ett lite annorlunda sätt. Gott, roligt och festligt!
Här är receptet

Lätt löjromssås

Löjromssås passar både till skaldjuren och till pajerna som smakförhöjare.
Här är receptet

Focaccia med rosmarin

Focaccia passar till det mesta så även på en skaldjursfest. Ett bröd som både vuxna och barn brukar uppskatta.
Här är receptet