Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp

Krispig potatis till påskbuffén

4 portioner

Publicerad 2016-03-23 | Ulrika Brydling

Ingredienser:

12 mandel- eller Amadinpotatis

1 rosmarinkvist

1 timjankvist

olivolja

2 vitlöksklyftor

1 tsk flingsalt

1 krm malen svartpeppar

 

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2.  Koka potatisarna mjuka i saltat vatten. Lägg dem på en ugnsplåt och kläm till så att de spricker och öppnar sig.
  3. Lossa bladen från timjan- och rosmarinkvistarna och skala vitlöksklyftorna. Ringla olivolja på potatisen och pressa över vitlöken. Strö över örter, salt och peppar.
  4. Baka potatisarna i ugnen tills de får fin färg, cirka 12 minuter.
  5. Fyll potatisen med någon av dessa goda toppingar.