Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
chiasemla Bild: vardagspuls

Så gör du Kristins nyttiga chia-semla

4 port

I Kristin Kaspersens nyttigare semla är bullen utbytt mot chiapudding – smaksatt med kardemumma. Mandelmassekrämen och grädden får sin söta smak av honung.

Publicerad 2016-02-08 | Vardagspuls

Kardemummachia:

3 dl mandelmjölk

½ dl chiafrö

2 tsk kardemumma

Mandelmassa:

1 ½ dl mandel

1 ½ dl vatten

1 msk honung

Gräddkräm:

3 dl vispgrädde

1 tsk flytande honung

1 tsk vaniljsocker

Gör så här

  1. Blanda allt till kardemummachian i en skål och låt stå i 30 min. Rör om med en visp så chiafröna är väl fördelade.
  2. Mixa ingredienserna till mandelmassan i en mixer eller i en blender. Antingen helt slät eller om man vill ha den lite crunchy.
  3. Vispa grädden löst och blanda sedan i honung och vaniljsocker. Lägg mandelmassakrämen i botten på fyra stycken glas, fyll sedan på med kardemummachia och toppa med gräddkrämen.

Ät och njut!