Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
Kristin Kaspersen med sin goda sandwichglass. Bild: Vardagspuls-Peder

Kristin Kaspersens rawfood-bollar

"Mellanmålet är väldigt viktigt för mig, för att jag ska ha jämn energi över dagen. När jag äter mellanmål blir jag heller inte vrålhungrig till lunch och middag och undviker på så sätt att äta för mycket." Det skriver Kristin Kaspersen i sin bok Stark i kropp och själ.

Publicerad 2015-05-05 | Kristin Kaspersen

Ingredienser:

130 g cashewnötter

130 g mandlar

130 g russin

130 g torkade aprikoser

citron

 

Gör så här

  1. Ta hälften av mandlarna och mixa i matberedare till ett pulver. Lägg åt sidan.
  2. Lägg alla övriga ingredienser i en mixer och mixa till en grovkornig konsistens.
  3. Pressa i en skvätt citron för att balansera syran.
  4. Rulla till cirka 13 bollar och avsluta med att rulla dem i mandelmjölet.

Tips från Kristin

Lägg gärna till en nypa kardemumma för en mer barnvänlig smak som påminner om pepparkakor.

Receptet kommer från Kristin Kaspersens bok Stark i kropp och själ utgiven av Fitnessförlaget.