Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
Kristins blomkålspizzaKristins blomkålspizza Bild: Kristin Kaspersen

Så gör du Kristin Kaspersens blomkålspizza

Kristins hemgjorda pizza är glutenfri, enkel att göra och minst lika god som ”vanliga” pizzor.

Publicerad 2015-02-19 | Kristin Kaspersen

Ingredienser:

Pizzabotten

2 dl riven blomkål

3 ägg

2 dl riven ost Svecia

1 dl mandelmjöl

1 krm cayennepeppar

salt och peppar efter tycke och smak

1 tsk oregano

Tomatsås

1 gul lök

1½ msk smör- & rapsolja

1 burk krossade tomater

1 tsk rosmarin

1 msk tomatpuré

1 msk rödvinsvinäger

2 tsk strösocker

Topping

1 broccoli

1 zucchini

100 g cocktailtomater

smör- & rapsolja

150 g salami

100 g riven parmesanost

rucola

malen svartpeppar

Gör så här

  1. Pizzabotten: Blanda alla ingredienser i en bunke. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Förbered en långpanna med bakplåtspapper och häll blomkålsblandningen i långpannan.
  3. Grädda i mitten av ugnen cirka 10–15 minuter tills bottnen fått en gyllenbrun färg.
  4. Tomatsås: Skala och finhacka löken. Fräs löken i smör- & rapsolja. Tillsätt resten av ingredienserna och låt såsen koka i ca 30 min.
  5. Mixa såsen slät med en stavmixer eller i en blender och låt svalna.
  6. Sätt ugnen på 275 grader.
  7. Topping: Dela broccolin i små buketter och skär zucchinin i tunna halvmånar.
  8. Råstek broccoli, zucchini och cocktailtomater i en stekpanna med lite smör- & rapsolja.
  9. Bred tomatsås på blomkålspizzan och fördela ut grönsakerna och salamin.
  10. Grädda i mitten av ugnen ca 3–4 min. Ta ut pizzan, riv över parmesanost och lägg på rucola och malen svartpeppar.