Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
Kristin Kaspersen chokladröra recept Bild: Vardagspuls

Kristins choklad- och nötröra

4 portioner

Kristin bjuder på sitt eget recept på choklad- och nötröra – underbart gott på en macka, croissant eller skorpa.

Publicerad 2016-02-19 | Vardagspuls
 

Ingredienser:

300 g hasselnötter

1 dl kakao

2 msk matolja

½ dl honung

2 krm salt

Tips! För att få bort skalen på hasselnötterna kan du lägga dem i en torr handduk. Stäng handduken och gnugga nötterna mot varandra så försvinner det mesta av skalet. Är det lite skal kvar gör det inget.

 

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Rosta hasselnötterna i en torr stekpanna eller på en plåt i ugnen i cirka 10 minuter.
  2. Låt nötterna svalna och pilla sedan bort skalet.
  3. Mixa nötterna i mixer eller matberedare. Först blir de finhackade och efter ett par minuter börjar de släppa ifrån sig sin olja och blir då till en lös massa.
  4. Blanda i kakao, matolja och honung i nötmassan. Kör ett varv till i mixern så att allt blandas.
  5. Smaka av med lite salt och servera på ett gott bröd eller en skorpa.