Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
Kristin Kaspersen pepparkakor Bild: Privat

Kristin Kaspersens glutenfria pepparkakor

1 sats

Kristin Kaspersen delar med sig av sitt favoritrecept på glutenfria pepparkakor. Lika goda som med gluten!

Publicerad 2015-12-07 | Kristin Kaspersen

Ingredienser:

150 g smör
1,5 dl rörsocker
1 dl mörk sirap
1 msk pepparkakskrydda
2 tsk bikarbonat
2,5 dl rismjöl
2 dl bovetemjöl
2 msk vatten









Gör så här

  1. Rör smör och rörsocker poröst i en matberedare.
  2. Tillsätt sirap, pepparkakskryddor, bikarbonat och rismjöl. Blanda i matberedare i cirka 5 minuter.
  3. Blanda ner bovetemjöl och rör tills mjölet är inarbetat i degen.
  4. Tillsätt vatten och blanda snabbt in i degen.
  5. Låt degen stelna i kylskåp . Kavla sedan ut den tunt på mjölat bord och ta ut pepparkakor med önskad form.
  6. Grädda pepperkakorna i 5-7 minuter. Håll uppsikt under hela tiden så att de inte bränns. Klart!