Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
musli Bild: Vardagspuls

Kristins müsli med hasselnötter och blåbär

Kristin Kaspersen müsli med kanel, honung, chiafrön och pumpakärnor är supernyttig och kommer att bli en garanterad succé på frukostbordet.

Publicerad 2016-03-22 | Kristin Kaspersen
 

Ingredienser:

1 dl äppeljuice

1 dl honung

1 dl neutral olja

1 dl chiafrön

1 tsk vaniljpulver

2 tsk malen kanel

1/2 tsk salt

5-6 dl blandade gryn tex bovete, havre eller quinoa

2 dl quinoapuffar

2 dl pumpakärnor

2 dl rostade kokoschips

1 dl grovhackade hasselnötter

1 dl torkade blåbär

1 dl torkade havtorn



Gör så här

  1. Blanda samman äppeljuice, honung och olja i en bunke och låt chiafröna svälla i ca 5 min. 

  2. Rör ner övriga ingredienser utom frukt och nötter till en ganska fast massa.

  3. Platta ut massan på en plåt med bakplåtspapper. Lägg ett ytterligare bakplåtspapper och tryck till med händerna så att det blir en kompakt och fast kaka.

  4. Grädda i mitten av ugnen i 150 grader i 20 min. Vänd på plåten och grädda ytterligare 15-20 min tills kakan blivit gyllene men inte bränd.

  5. Bryt kakan i bitar med hjälp av en stekspade och ställ in plåten i ugnen igen på eftervärme.

  6. Blanda ner frukt och grönt när granolan svalnat helt. Servera med yoghurt eller fil. Ät och njut!.

    Tips till müslin: Dietistens goda aroniasmoothie