Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
Vardagspuls Kristin Kaspersen pepparkaksbollar recept Bild: Jenny Grimsgård, Vardagspuls

Kristin Kaspersens nyttiga raw foodbollar

Cirka 18 bollar

Kristin brukar ta lite vad hon har hemma i skafferiet när hon gör sina rawfoodbollar. Övervägande andel nötter, lite torkad frukt, lite nyttiga fetter och någon smaksättning.

Publicerad 2015-12-15 | Kristin Kaspersen

Ingredienser:

250 g hasselnötter

8 urkärnade dadlar

1 tsk äkta vaniljpulver

2 msk kakao

3 msk kokosolja

en nypa salt

kokosflingor, bipollen, hampafrön eller citrusskal att rulla bollarna i

Gör så här

  1. Blötlägg eventuellt hasselnötterna en timme i kallt vatten så blir de lättare att mixa. Häll av vattnet.
  2. Mixa alla ingredienserna. Tillsätt en eller två smaksättningar och mixa lite till.
  3. Rulla till bollar.
  4. Rulla dem i exempelvis kokos, bipollen, hampafrön eller citrusskal.

Exempel på olika smaksättningar:

  • en mosad banan
  • 2 tsk blåbärspulver
  • 1 tsk riven ingefära
  • 1 tsk lakritspulver
  • 1 krm chilipeppar
  • en skvätt starkt kaffe
  • en nypa pepparkakskryddor