Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp

Kronärtskockssoppa

4 portioner

Att göra soppa på kronärtskocka är verkligen att ta tillvara på denna underbara råvara. Särskilt god blir soppan om den smaksätts med blåmögelost och valnötter.

Publicerad 2015-08-26 | Ulrika Brydling

Ingredienser:

3 kronärtskockor

1 citron

3 potatisar

2 gula knipplökar

7 dl god buljong

3 dl vispgrädde

Olivolja

100 g blåmögelost

100 g valnötter

½ tsk salt

1 dl plockad persilja

Gör så här

  1. Koka kronärtskockan mjuk, plocka bladen och ta bort blomstråna.
  2. Skrapa loss köttet från bladen och skär bottnarna i mindre bitar.
  3. Fräs hackad lök och potatis i lite olja. Häll på buljong och koka till potatisen är genomkokt. Lägg i kronärtskockor och grädde och koka 2-3 minuter.
  4. Mixa slät med mixerstav eller i en kannmixer. Smaksätt med citronskal, och -saft, hälften av blåmögelosten och salt.
  5. Servera soppan med mer ost, valnötter och persilja.