Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
 

Kryddstekt långa med grön coleslaw

Fisk är perfekt att helsteka. Du kan (nästan) inte misslyckas.

En av landets bästa kockar heter Christian och kommer från Västkusten. Det han inte vet om att laga fisk är inte värt att veta. 

Publicerad 2015-02-20 | Senast ändrad 2015-02-13 | Christian Hellberg

Ingredienser:

1 bit långa à 700 g utan skinn

Kryddmix av torkad fänkål, rosépeppar och kummin

Rapsolja

Kaprisdipp

2 äggulor

2 msk citronjuice

1-2 msk dijonsenap

2-3 dl rapsolja

3 msk kapris, grovhackade

3 msk créme fraiche

Coleslaw:

2 morötter, skalade

200 g rödkål

200 g grönkål

100 g rotselleri, skalad

1 halv silverlök

Gör så här:

  1. Leta reda på ugnstermometer.
  2. Gnid in fisken med kryddblandningen och salta. Stek fisken hel, låt fisken gå klart i ugn på 100 grader, till den har nått 42 graders innertemperatur.
  3. Vispa samman citronjuice, äggulor och dijonsenap.
  4. Tillsätt oljan i en tunn stråle under konstant vispning.
  5. Smaka av med kapris, salt och peppar. Blanda samman med créme fraiche.
  6. Strimla alla grönsakerna fint.
  7. Koka rotsellerin och grönkål i vatten någon minut, kyl ned i isbad.
  8. Blanda samman med kaprismajonnäsen.