Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp

5 k(å)lossalt goda rätter

Savoy, rödkål, grönkål, svartkål...

Julen närmar sig och då gör sig kålen plötsligt påmind. Och det är lite synd för kål är såpass gott och nyttigt att man borde äta den oftare - året om.

Publicerad 2017-12-05 | Vardagspuls

Kyckling med savoykål

Kyckling med savoykål perfekt rätt att servera till lunch eller middag. Gott och smalt.
Här är receptet

Grönkålsbowl med ost och rödbetskräm

När två trendiga saker serveras på en och samma gång, grönkål och bowl, kan det bara inte gå fel.
Här är receptet

Skogssvampsoppa med svartkål och nötter

Snabbt, gott, nyttigt och enkelt. Vad mer kan man begära?
Här är receptet

Panna med vitkål och champinjoner

Perfekt middagsrätt på hösten, servera gärna tillsammans med bulgur eller råris.
Här är receptet

Rödkålssallad med äpple

Den här blandningen av rödkål och äpple smakar ljuvligt. Passar perfekt som tillbehör till kött, fisk eller som enskild vegorätt.
Här är receptet

Lilla Kålguiden

Vitkål: Används ofta i husmanskost som kåldolmar men även i wok eller som sallad i en klassisk råkost- eller pixxasallad. Färsk vitkål är grönare i färgen och mildare i smaken än mogen vitkål. Dessutom innehåller vitkål massor med nyttigheter som t ex vitamin B och C, mineralerna järn, kalcium, magnesium och folsyra.

Rödkål: Serveras ofta till jul och det är lite synd eftersom man i princip även kan använda rödkål i alla recept som det står vitkål. Innehåller bland annat fosfor, jod, järn och magnesium.

Grönkål: Har kallats för superkollen och det med all rätt. Grönkålen är sprängfylld med nyttigheter som t ex vitamin C, A, E och mineralen järn.

Savoykål: Kanske den vackraste av alla kålsorter. Används bland annat när man lagar kåldolmar. Innehåller bl a vitamin A, B, C och K och mineraler som järn, kalcium och magnesium.

Svartkål: Är en blandning mellan savoykål och grönkål. Används ofta till soppor och är rik på vitamin A och C.