Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
 

Kumminkryddad rotfruktsgulasch

4 portioner

Ulrika Brydlings kumminkryddade rotfruktsgulaschsoppa är perfekt utflyktsmat!

Publicerad 2016-02-18 | Ulrika Brydling

Ingredienser:

4 potatisar

4 rödbetor

3–4 morötter

½ rotselleri

2 msk rapsolja

2 gul lök

1 vitlöksklyfta

½ dl tomatpuré

1 l grönsaksbuljong

2 tsk paprikapulver

2 tsk kummin

1 tsk chilipulver

½ tsk salt

½ krm svartpeppar

2 dl gräddfil eller yoghurt

1 knippe hackad persilja

Gör så här

  1. Skala och skär rotfrukterna i lika stora bitar. Sätt ugnen på 250 grader och rosta rotfrukterna på en lätt oljad plåt i cirka 15 minuter.
  2. Ta ut rotfrukterna ur ugnen och lägg dem i en gryta. Hacka vitlök och lök och lägg ner bland rotfrukterna.
  3. Tillsätt tomatpuré, grönsaksbuljong och alla kryddor. Sjud på medeltemperatur tills rotfrukterna är mjuka.
  4. Servera med en klick gräddfil och hackad persilja.
  5. Ett hemgjort nötpålägg på ett gott bröd är det perfekta tillbehöret till soppan. Här hittar du Ulrikas cashew- och persiljepålägg och hemgjord nötröra.