Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp

Kycklingsoppa med syrlig grädde

4 portioner

Rökt fläsk lyfter smakerna i denna mustiga kycklingsoppa. Toppa receptet med en klick syrlig grädde.

Publicerad 2015-02-24 | Arla Köket

Ingredienser:

1 stekt kycklingbröst

50 g rökt fläsk

2 gula lökar

200 g rotselleri

1 msk Smör-&rapsolja

1 liter kycklingbuljong

1 ½ dl röda linser

½ tsk svartpeppar

1 tsk salt

Syrlig grädde:

1 dl vispgrädde

1 dl gräddfil

½ dl gräslök

Gör så här:

  1. Skär fläsket i tärningar. Skala och grovhacka lök och selleri.
  2. Fräs fläsk, lök och selleri i smör-&rapsolja i en gryta. Häll på buljongen och låt koka upp.
  3. Lägg i linser och peppra. Låt soppan koka ca 10 min.
  4. Skär kycklingen i små bitar och lägg i soppan.
  5. Låt koka ca 2 min. Smaka av med salt. Vispa grädden lätt och rör ner gräddfilen. Servera soppan med syrlig grädde och strö över gräslök. Bjud gärna bröd till.