Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp

Lammfärs på spett med mynta, lime och yoghurt

4 portioner

Publicerad 2015-03-05 | Christian Hellberg

Ingredienser:

500 g lammfärs

1 gul lök, skalad

2 klyftor vitlök, skalade

2 äggulor

2 msk soja

1 grön chili, finhackad

2 msk smör

2 msk farinsocker

1 salladslök, strimlad

1/2 kruka koriander, hackad

1 msk sesamolja

1 msk malen spiskummin

Lime- och myntayoghurt:

2 dl matlagningsyoghurt

Bladen från 2 kvistar mynta

1 lime, skal och jos

Svartpeppar

2 bok choy

1 röd chili

1 citron

Olivolja

Gör så här

  1. Finhacka lök och riv vitlöksklyftorna och stek dem i smör. Låt löken ta färg och tillsätt farinsocker. Låt svalna.
  2. Blanda samman lammfärs med äggulor, lök och alla kryddor. Avsluta med soja och sesamolja.
  3. Forma färsspett på grillspett eller träspett. Stek i smör.
  4. Strimla myntan och blanda samman med yoghurt och limeskal och limejos.
  5. Smaka av med svartpeppar.
  6. Dela och koka bokchoyen i ca 1 minut i saltat vatten. Dela citronen och stek snittytan, lägg i strimlad chili och stek med bok choken.
  7. Lägg upp och pressa ut den härliga söt-syrliga citrusjosen. Alla citrusfrukter har en naturlig sötma i sig som kommer fram vid upphettning. Pröva själva. Serveras med ris