Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
Äggröra recept Bild: Arla Köket

Fixa en Vasaloppsfrukost

6 ljuvliga recept att njuta av framför tv:n

Föredrar du att titta på Vasaloppet istället för att åka det? Vad passar då bättre än en härlig långfrukost framför tv:n. Vad sägs om bananpannkakor, hälsobröd och krämig äggröra? Servera med kaffe, te, juice eller varm choklad och du har en underbar Vasaloppsfrukost framför dig.

Publicerad 2017-02-24 | Vardagspuls

Blåbärssoppa med cottage cheese

Blåbärssoppa är ett självklart inslag för skidåkarna i Vasaloppet. Nyttigt och stärkande för alla som kämpar i spåret – och för dig. Den här goda soppan innehåller krossade digestive kex. Vill du vara lite mer hälsosam kan du självklart skippa detta inslag. Soppan smakar lika bra varm som kall.
Gör så här
Fler härliga recept med cottage cheese hittar du här

Chiapudding med yoghurt och apelsinjuice

Lyxa till din Vasaloppsfrukost med en smarrig chiapudding. Variera med frukt, bär, nötter, riven kokos eller Müsli kanske?
Gör så här

Äggröra med cottage cheese

Den här äggröran är så god! Vill du spetsa till den lite kan du lägga till tomat, persilja, selleri, paprika eller vad du nu har hemma. Äggröran är supergod tillsammans med ett grovt bröd.
Gör så här

Lätt hälsolimpa

Det här brödet går supersnabbt att baka. Den söta smaken kommer från aprikos och tuggmotståndet från blandade nötter. Mums!
Gör så här

Smoothie med hallon och kokos

En fluffig smoothie med underbar smak av hallon, banan och kokos. Om du använder frysta hallon, kom ihåg att tina dem först. Alla finalister i tävlingen Årets kock 2017 fick i uppdrag att skapa en mjölkdrink. Det här är Martin Hansens härliga bidrag!
Gör så här

Powergröt med hallon, mango och cottage cheese

Vad passar bättre att ladda batterierna med än gröt? Toppa gröten med din favoritfrukt och njut!
Gör så här

Bananpannkakor

Visst får det plats lite pannkakor också? De här goda bananpannkakorna går helt enkelt inte att motstå.
Gör så här