Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
 

Ulrika Brydling lagar lax- och vegoburgare med pepparrotskräm. Från Vardagspuls den 28 maj.

Laxburgare med pepparrotskräm

4 portioner

Fiskburgare är minst lika gott som vilken burgare som helst och precis lika enkelt att göra. Gör mindre till de mindre och större till de större så brukar alla bli nöjda. Tänk bara på att inte steka de små lika länge som de stora.

Publicerad 2015-05-22 | Ulrika Brydling

Ingredienser:

600 g laxfilé

100 g rökt lax

1 msk potatismjöl

½ tsk salt

½ krm nymald svartpeppar

Pepparrotskräm:

2 dl färskost

2 dl naturell yoghurt

3 msk finriven färsk pepparrot

2 msk dijonsenap

1 krm salt

Tillbehör:

½ gurka

1 gul lök

1 tomat

4 salladsblad

20 g rucola

Rapsolja att steka i

Gör så här

  1. Mixa lax med potatismjöl, salt och peppar till grov färs. Forma burgare och ställ i kylen
  2. Blanda alla ingredienser till pepparotskrämen väl och smaksätt med salt. Ställ i kylen.Dela gurkan i stavar, skiva lök och tomat, skölj salladen.
  3. Stek burgarna i varm panna med lite olja ca 2-3 minuter på varje sida.
  4. Lägg pepparotskräm, sallad, lök, gurka och burgare i bröd.