Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
 

Leila Lindholm lagade kokoskyckling i torsdagens program.

Leilas coconut chicken

4 portioner

God och enkel rätt som passar till såväl vardag som till fest.

Publicerad 2015-08-18 | Senast ändrad 2016-07-28 | Leila Lindholm

Ingredienser:

600 g kycklingfilé

500 ml kokosmjölk

1 tsk salt

Saft från 1/2 limefrukt

1 msk fisksås

2 färska limeblad

Tillbehör:

2 krispiga (hårda) päron

1/4 rödkålshuvud

1/4 vitkålshuvud

2 morötter

2 msk fisksås

1 1/2 msk palmsocker (eller strösocker om du vill)

Saft från 3 limefrukter

1 lime (till dekoration)

100 g hjärtsallad

2 avokados

50 g färsk koriander

50 g salta jordnötter

Gör så här

  1. Häll kokosmjölken i en kastrull och blanda i fisksås, lime, limeblad och salt. Lägg kycklingen i kastrullen och låt sjuda på medelvärme i 20 minuter. Stäng av och låt kycklingen ligga kvar i kastrullen och ”vila” i cirka 10 minuter.
  2. Ta upp kycklingen ur kastrullen och låt svalna något. Dra sedan i sär köttet till trådiga bitar.
  3. Låt kokosmjölken koka ner så den tjocknar, i cirka 15 minuter. Låt svalna. Blanda kokosmjölken med kycklingen.
  4. Strimla päron, rödkål, vitkål och morot tunt och blanda.
  5. Blanda samman fisksås, socker och limesaft. Blanda dressingen med salladen precis före servering så att grönsakerna behåller sin krispighet.
    Servera kokoskycklingen med krispiga grönsaker, salta jordnötter, koriander, lime, avokado och hjärtbladssallad.