Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
Leilas köttfärsfyllda zucchini Bild: Leila Söderholm

Leilas köttfärsfyllda zucchini

Prova Leilas vardagsmat

Leilas köttfärsfyllda zucchini är hela familjens favorit och populäraste vardagsmiddag.

Publicerad 2015-02-14 | Leila Söderholm

Ingredienser:

400 gram nötfärs

1 paket passerade tomater

2 msk tomatpuré

3 morötter

2 paprikor (valfri färg)

1 påse sköljd spenat

Krydda med Persillade (underbar krydda till köttfärssås och Sambal Oelek

2-3 Zuccini som du halvar och kärnar ur, dela dem gärna på mitten så är de lättar att hantera.

Gör så här

  1. Stek köttfärsen gärna i en gjutjärnspanna som avger mer järn.
  2. Häll Passerade tomater och tomatpuré i en mixerkanna. Häll i grönsakerna skurna i bitar
  3. Så att de blir passerade. Häll innehållet i mixerkannan ner i grytan med köttfärs och låt puttra under lock ca 10 min samtidigt som du
  4. Kryddar och smakar av.
  5. Fyll såsen i Zuccinin och grädda i ca 25 minuter i ca 200 grader, toppa med ost om du vill.