Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
 

Christian Hellberg lagar billiga skaldjur och pasta.

Christian Hellbergs linguini med musslor

4 portioner

Ett bra knep innan man skall koka musslor är att lägga dem en kort stund i iskallt vatten och tillsätta lite vin. Då ändrar man ph-värdet i vattnet och musslan"renar" sig själv och vips så är all sand borta från musslan. Sen är de färdiga att läggas i kastrullen.

Publicerad 2015-10-13 | Christian Hellberg

Ingredienser:

1 nät, ca 1 kg blåmusslor, 1 nät, ca 1 kg hjärtmusslor

½ dl Smör/rapsolja

1 gul lök, skalad och finhackad

2 klyftor vitlök, skalade och finhackade

½ fänkål, fint strimlad

½ knippe kruspersilja

½ liter vitt vin

1 rödlök, skivad tunt

300 g olikfärgade cocktailtomater

600 g färsk pasta, t ex linguini

2 msk olivolja

2 krm svartpeppar

50 g parmesanost


Pumpakärnsyoghurt:

100 g pumpakärnor

50 g parmesanost

50 g rucola

1 kruka basilika

1 klyfta vitlök, skalad

2 dl olivolja

2 krm salt

2 krm svartpeppar

Gör så här

  1. Rensa och skölj musslorna. Ta bort de som är öppna eller trasiga.
  2. Fräs lök, vitlök och fänkål i smör/rapsolja i en stor kastrull. Lägg i persilja och musslor. Rör runt och lägg på lock.
  3. Efter en minut, så tillsätt vinet. Koka under lock i 2-3 minuter. Lyft upp musslorna och de som inte har öppnat sig är det bara att slänga.
  4. Lägg i rödlök och de hela tomaterna i kastrullen. Vispa ned pumpakärnspeston i buljongen.
  5. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll tillbaka den avrunna pastan i kastrullen med buljong, rödlök och tomater och blanda allt.
  6. Toppa med olivolja, svartpeppar och riven parmesan och avsluta med de kokta musslorna på toppen.
  7. Rosta pumpakärnorna i en torr, varm stekpanna.
  8. Mixa dem med ost, rucola, basilika och vitlök i en mixer eller matberedare. Tillsätt därefter oljan i tunn stråle under tiden du mixar. Smaka av med salt och peppar.