Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
Ljummen vetesallad Bild: Arla Köket

Ljummen vetesallad med päron och ädelost

4 port

Robust sallad med matvete som bas. De honungsstekta mandlarna ger fin krispighet. Ädelosten och det syrliga päronet ger sälta och sötma.

Publicerad 2015-04-22 | Senast ändrad 2015-05-11 | Vardagspuls

Ingredienser:

2 dl matvete

1 dl mandlar

1 msk honung

1 fast päron

2 msk smör- och rapsolja oliv<

saft av ½ citron

1 krm salt

1 krm svartpeppar

70 g kvibille ädel

½ dl blad av mynta

Gör så här

  1. Koka matvetet enligt anvisning på förpackningen.
  2. Rosta mandeln i en torr varm stekpanna 2-3 min.
  3. Ringla över honung och vänd runt ca 1 min.
  4. Låt svalna på smörpapper.
  5. Kärna ur och skär päronet i små bitar.
  6. Stek dem mycket hastigt i smör-&rapsolja i en stekpanna.
  7. Vänd ner matvete och citronsaft.
  8. Salta och peppra.
  9. Lägg vetesalladen på ett fat.
  10. Strö över smulad ädelost, mynta och honungsmandel.