Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
Krånglig mage och vegetarian – så får du ordning på vardagsmaten Bild: Ulrika Pousette

Super green smoothie bowl

Härlig bowl full med nyttigheter från både spenat och grönkål. Och med avokdao för dig som klarar att äta det. Om du inte tål jordnötter kan du använda till exempel valnötssmör i stället. Receptet kommer från Sofia Antonssons kokbok "Lugn mage med grön mat", för dig som har IBS och vill äta vegetarisk mat.

Publicerad 2018-02-21 | Vardagspuls

Ingredienser för 1 portion:

1⁄4 avokado (för dig som klarar det)

1 banan, fryst och skivad


1⁄2 dl frysta jordgubbar


1⁄2 dl frysta hallon

1 stor näve spenat


1⁄2 näve grönkål, utan grova stjälkar

1⁄2 msk linfrön

1 msk saltat jordnötssmör

2 dl mandelmjölk

Topping

rostade solrosfrön eller pumpafrön

magvänlig granola

rostade nötter (mandel, pekannötter, valnötter)

kokoschips

färska bär
, kiwi, banan, babyspenat



Gör så här

  1. Mixa alla ingredienser tills du får en krämig och slät smoothie.
  2. Tillsätt eventuellt mer mandelmjölk, om det behövs.
  3. Häll upp i en skål och toppa med något eller några av förslagen här till vänster.