Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
 

Bloggaren och krönikören Malin Wollin lagar sin paradrätt i Vardagspuls den 6 maj.

Malin Wollins paradrätt: Pasta al forno

Lättlagat, barnvänligt och vegetariskt

Har du tips på någon du vill se laga sin paradrätt? Mejla: webb@vardagspuls.se
Eller skriv in ditt tips på vår Facebook-sida.

Publicerad 2015-04-22 | Senast ändrad 2015-05-05 | Vardagspuls

Ingredienser:

6 dl valfri pasta tex fusilli/gnocchi/penne

2 burkar krossade tomater

5 färska tomater

2 rödlökar

5 vitlöksklyftor

1 dl olivolja

1 msk vitvinsvinäger

2 st buffelmozzarella

1 kruka färsk basilika

Salt & peppar

Gör så här

  1. Koka pastan i välsaltat vatten på anvisad tid. Häll sedan av pastavattnet.
  2. Skär de färska tomaterna, rödlöken och vitlöken och mozzarellan i tunna skivor och varva sedan pasta, krossade tomater, färska tomater, rödlök, vitlök och mozzarella i en ugnssäker form med lite olivolja i botten.
  3. Droppa på olivolja och vinäger på toppen och dra några rejäla varv med pepparkvarnen.
  4. Baka sedan av i ugnen i ca 15-20 minuter på 200grader.
  5. Servera med något gott bröd och färsk basilika.