Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
Mammas räkcocktail Bild: Vardagspuls-Mårre

Mammas räkcocktail

4 portioner

Hos oss har det ätits räkcocktail sedan mamma och pappa hade denna variant på sitt bröllop. En supergod förrätt där räkskalet kan användas till varmrättssoppan. 

Publicerad 2015-04-22 | Senast ändrad 2015-05-15 | Ulrika Brydling

Ingredienser:

3 dl skalade räkor

1 dl gröna små ärtor

2 dl chilisås

2 pressade vitlöksklyftor

½ dl torr sherry

1 dl varmpressad rapsolja

Salt och nymald svartpeppar

Till garnering (variera garneringen efter säsong): Ekbladsallad

Basilika

Rädisor

Gör så här

  1. Blanda ihop chilisås, vitlök, sherry och olja.
  2. Smaksätt med salt och peppar.
  3. Vänd ner räkor och ärtor precis innan servering, annars blir räkorna torra och ärtorna grå.
  4. Lägg i portionsskålar eller glas och garnera med ekbladsallad, basilika och rädisor.