Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
Mango chutney Bild: Arla Köket

Mango chutney

4 port

Exotisk chutney med mycket smak. Ät den till kyckling och fläskkött från grillen, eller som tillbehör till indiska rätter.

Publicerad 2015-04-22 | Senast ändrad 2015-05-11 | Vardagspuls

Ingredienser:

1 gul lök

1 hackad vitlöksklyfta

2 msk riven färsk ingefära

2 msk smör- och rapsolja

250 g fryst mango

2 dl rårörsocker

2 msk vitvinsvinäger

½ tsk senapsfrön

½ tsk chiliflakes

Gör så här

  1. Skala och finhacka lök och vitlök.
  2. Fräs lök, vitlök och ingefära i smör-&rapsolja i en kastrull.
  3. Tillsätt mango, socker, vinäger, senapsfrön och chiliflakes.
  4. Koka på svag värme utan lock 30-35 min.
  5. Häll upp chutneyn i en väl rengjord burk.
  6. Förvara kallt.