Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
 

Så gör du stjärnkonditorns goda tryfflar.

Martin Isakssons tryffel och chokladdryck

Martin Isaksson, konditor och grundare av Chokladfabriken, bjuder på två grymma chokladrecept – mörk tryffel och varm choklad.

Publicerad 2016-02-24 | Martin Isaksson

Ingredienser:

Mörk tryffel

380 g vispgrädde

70 g agavesirap 

10 g spirulina 

400 g mörk choklad 70 %, ekologisk

35 g smör  

 

Chokladdryck

4 dl färdigbryggt grönt te, gärna med smak

120 g mörk choklad 70 %, ekologisk

20 g kokosolja

Gör så här

  1. Mörk tryffel: Blanda vispgrädde, agavesirap, och spirulina.
  2. Värm till kokpunkten och ta av.  Häll den varma vätskan över chokladen lite i taget och rör om.
  3. Tillsätt smöret och mixa smeten slät med stavmixer.
  4. Låt svalna, helst över natten.
  5. Forma runda bollar och rulla i kakao. Förvaras svalt.
  6. Chokladdryck: Brygg teet som vanligt.
  7. Hacka chokladen grovt och blanda med kokosolja.
  8. Värm teet och häll ner i chokladblandningen samtidigt som du mixar den slät med stavmixer.