Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
Mustig kycklinggryta Bild: Arla köket

Mat som passar bra att frysa in

Starta matlådeklubb på jobbet

Har du dålig koll på vad du gör av dina pengar? Kanske kan vardagsluncherna ute vara boven i dramat? Om du istället tar med mat kan du spara in en hel del och istället lägga pengarna på något mycket roligare!

Publicerad 2017-11-06 | Vardagspuls

Tro det eller ej men snart står julen för dörren. Då kan det vara skönt att ha några extra kronor på kontot för att skämma bort nära och kära. En stor bov i privatekonomin kan vara att äta lunch ute, så varför inte börja med matlåda på jobbet? Om inte den kulturen finns på din arbetsplats så starta en matlådeklubb. Gå ihop fem stycken och ta en varsin dag då ni lagar mat till varandra. Då behöver du bara laga mat en gång och får dessutom chansen att starta nya spännande rätter. Här tipsar vi om några rätter som passar bra att laga stora mängder av och sedan frysa in. Perfekt för matlådan alltså! 

Snabb och mustig kycklinggryta

En underbart god och generös kycklinggryta. Att den dessutom går snabbt att göra och passar bra att frysa in gör den till den perfekta rätten för matlådan. Om du inte äter kyckling kan du bita ut det mot ett vegetariskt alternativ som till exempel quorn.
Här hittar du receptet

Lasagne i långpanna

Klassikern lasagne som räcker till många personer eller fler måltider. Frys in i portionsförpackningar och ta med till jobbet.
Här hittar du receptet

Franska fiskbiffar

Fantastiskt goda fiskbiffar som smakar extra gott med hemlagat potatismos. Eller om du är lite extra stressad: pulvermos.
Här hittar du receptet

Ungersk gulaschsoppa

Ungersk gulasch är en mustig och härlig soppa, här med köttfärssås. Äter du inte kött byt ut mot ett vegetariskt alternativ som till exempel sojafärs. Servera med en klick vitlöksröra till.
Här hittar du receptet

Matmuffins med cottage cheese och sötpotatis

De här muffinsen kanske inte räcker som lunch men är ett perfekt mellanmål. Så varför inte baka och bjuda jobbarkompisarna på dessa nyttiga läckerheter?
Här hittar du receptet