Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
påsk recept Bild: Johnér, Arla Köket

Mingelkrustader med tre olika fyllningar

20 stycken

Ulrika Brydlings krustader med läckra fyllningar gör garanterat succé i påsk!

Publicerad 2016-03-17 | Ulrika Brydling
 

Ingredienser:

Krustader

20 krustader

100 g riven Svecia

1 ägg

1 dl vispgrädde

1 krm salt

½ krm nymald svartpeppar

 

Anjovisröra

2 msk hackad gräslök

1 dl gräddfil

1 liten burk anjovis (125 g)

lite dill

 

Laxröra

100 g kallrökt lax

100 g gravad lax

1 rödlök

2 msk hackad gräslök

1 msk lingon

1 msk dijonsenap

2 msk gräddfil

1 citron

salt och svartpeppar

dill att garnera med

 

Avokadokräm

1 avokado

2 msk KESO cottage cheese

1 lime

½ kruka koriander

½ röd chili

1 salladslök

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Ställ ut krustader på en plåt med bakplåtspapper och fyll till hälften med den rivna osten.
  3. Blanda samman ägg och grädde och smaksätt med salt och peppar.
  4. Fyll upp krustaderna med äggblandningen och grädda i ugnen cirka 10 minuter.
  5. Anjovisröra: Garnera valfritt antal krustader med en liten klick gräddfil, finhackad anjovis, hackad gräslök och dill.
  6. Laxröra: Skär laxen fint i små kuber. Finhacka rödlök och gräslök.
  7. Blanda lax, lök, gräslök, lingon, senap, gräddfil och finrivet citronskal. Smaksätt med salt, svartpeppar och lite citronsaft. Toppa krustaderna med laxröran och garnera med dill.
  8. Avokadokräm: Dela avokadon, ta bort kärnan och gröp ur köttet.
  9. Finriv limeskalet och pressa saften. Hacka koriander, chili och lök och blanda med avokado, cottage cheese, limeskal och lite limesaft.
  10. Toppa krustaderna med avokadokrämen och garnera med lite koriander.

Testa även Ulrikas goda krispiga potatis