Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
muffinssemlor Bild: Arla Köket

Muffinssemlor

12 stycken

Muffinssemlor är en snabb variant av traditionella semlor för den som inte kan vänta. Smeten klickas ut i muffinsformar, gräddas och fylls sedan på vanligt vis.

Publicerad 2016-02-03 | Vardagspuls

Ingredienser:

125 g rumsvarmt smör

1 dl strösocker

3 ägg

1½ dl Kesella kvarg

3 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

1 krm salt

1 tsk stött kardemumma

Fyllning:

inkråm från muffins

½ dl mjölk

75 g mandelmassa

2 dl vispgrädde

florsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Ställ 12 muffinsformar på en plåt eller i en muffinsplåt.
  2. Vispa smör och socker poröst. Tillsätt äggen ett i taget under vispning. Blanda mjöl, bakpulver, salt och kardemumma. Rör ner det och kvarg i smeten.
  3. Klicka ut smeten i muffinsformarna och grädda i mitten av ugnen ca 15 min. Låt kallna på galler.
  4. Skär av ett lock på varje muffins. Gröp ur lite inkråm ur muffinsen och blanda med mjölk och riven mandelmassa. Fyll muffinsen med blandningen.
  5. Vispa grädden och spritsa eller lägg en klick på varje muffins. Lägg tillbaka locken och pudra över florsocker.