Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
Nattjästa baguetter Bild: Arla Köket

Nattjästa baguetter

8 portioner

Gör nattjästa baguetter! Det är lyxigt att bjuda på nygräddat bröd till frukost eller brunch, och inte alls svårt då degen enkelt rörs ihop dagen innan.

Publicerad 2015-03-05 | Arla Köket

Ingredienser:

2 1⁄2 dl naturell yoghurt

1⁄4 pkt jäst, ca 13 g

1 tsk salt

1 msk honung

1 dl pumpakärnor

4 dl vetemjöl special

2 msk Smör-&rapsolja

flingsalt

Gör så här

  1. Dag 1: Rör ihop yoghurt, jäst, salt och honung i en bunke. Tillsätt hälften av pumpakärnorna och det mesta av mjölet. Rör till en jämn deg. Ställ kallt över natten.

  2. Dag 2: Knåda ihop degen på mjölad arbetsbänk. Skär ut 8 längder och vrid till tunna baguetter, ca 15 cm.
  3. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa ca 15 min.
  4. Sätt ugnen på 250°. Pensla längderna med smör-&rapsolja och strö över resten av pumpakärnorna och lite flingsalt.
  5. Grädda bröden i mitten av ugnen ca 10 min. Låt svalna på galler utan bakduk.

Läs mer: Ett recept på baguette provencale hittar du på arla.se

Här hittar du alla våra recept på bröd