Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
Nattjästa frukostfrallor Bild: Arla Köket

Nattjästa frukostfrallor

12 stycken

Med lite förberedelse kan du vakna upp och få nybakade frallor på en kvart!

Publicerad 2015-09-24 | Arla Köket

Ingredienser:

½ pkt jäst

4 dl kallt vatten

1 msk Arla® Smör-&rapsolja

1 ½ tsk salt

9 dl siktat dinkelmjöl

100 g finriven Wästgöta Kloster® svart 31%

Gör så här

  1. Dag 1: Lös jästen i vattnet i en bunke. Tillsätt smör- och rapsolja, salt, mjölet och hälften av osten. Rör till en jämn, lös deg. Täck bunken med plastfolie och ställ kallt ca 8 tim eller över natten. Spara resterande ost till utbakning.  
  2. Dag 2: Sätt ugnen på 250°. Klicka ut degen till 12 bullar på en plåt med bakplåtspapper. Strö över resten av osten. Grädda i mitten av ugnen 10-12 min tills frallorna har fått fin färg. Låt svalna på galler.