Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp

Niclas Wahlgrens paradrätt

 

Skaldjurspastan Vongole är Niclas favorit

Niclas Wahlgrens paradrätt är en pasta vongole, en pastarätt med hjärtmusslor och tomatsås.

Publicerad 2015-05-20 | peder@vardagspuls.se

Ingredienser:

500 g spaghetti

1 kg vongolemusslor

1 vitlöksklyfta

1 msk olivolja

1,5 dl vatten

Tomatsås:

6-8 körsbärstomater

2 msk olivolja

2 vitlöksklyftor

1 chili, torkad

0,5 dl hackad persilja

Gör så här

  1. Borsta och skölj musslorna rena.
  2. Täck botten av en kastrull med olivolja och vatten. Tillsätt vitlök och låt vattnet koka upp.
  3. Lägg i musslorna. Sjud under lock tills de öppnar sig. Det brukar ta cirka 5 minuter. Ta musslorna ur kastrullen. Kasta de som inte har öppnat sig. Sila av spadet och spar det. Ta  nästan alla musslor ur skalen, spara några för att lägga överst på varje tallrik.
  4. Dela tomaterna, gröp ur kärnorna och skär dem i små bitar. Värm olivolja i en kastrull. Lägg i vitlök och den hela chilin. Låt fräsa tills vitlöken börjar ta färg. Ta ur chilin och kasta den.
  5. Tillsätt tomatbitarna och lite av musselspadet. Låt koka på medelhög värme i 10 minuter. Späd kontinuerligt med musselspad, men låt inte såsen bli för tunn. Lägg ner musslorna och låt koka i ytterligare 5 minuter. Ta ur vitlöken och kasta den. Lägg på ett lock och ställ åt sidan.
  6. Koka pastan ett par minuter kortare än enligt anvisningarna. Låt rinna av och häll pastan i kastrullen med tomatsås och musslor. Låt spagettin koka i såsen tills den är al dente. Blanda ihop och smaka av med salt. Lägg upp pastan på fat och toppa med musslor i skal och lite hackad persilja.