Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
Nya Dofilus innehåller tre bakteriestammar Bild: Arla

Nya Dofilus – med unik kombination av tre bakteriestammar

Nu finns det en nyhet i kyldisken för dig och din mage – Dofilus, en yoghurt som innehåller en unik kombination av tre bakteriestammar som kan hjälpa dig få en mage i balans.

Publicerad 2018-02-20 | Senast ändrad 2018-03-14 | Vardagspuls

Minns du Dofilus, den laktosfria yoghurten som innehöll flera miljarder snälla mjölksyrabakterier? Nu återvänder Dofilus – men i en ny form.

Den nya Dofilus är berikad med hela tre bakteriestammar som hjälper till med att hålla magen i balans. En av dem, kallad F19, är Arlas egna patenterade bakteriestam.

– Produkter för magen är något som vi har lång erfarenhet av och lite extra stolta är vi över vår egen patenterade bakteriestam F19. Varje mage är unik och vi vill värna om maghälsan med Dofilus, säger Maja Nordström, hälsospecialist på Arla.

Behövs för immunförsvaret

I Dofilus-serien finns yoghurt i enliter-förpackningar med naturell eller blåbärssmak samt en yoghurtshot med blåbärssmak. Alla tre produkter innehåller de tre bakteriestammarna LA-5, BB12 och höga halter av F-19.

Produkterna är laktosfria. De är en naturlig källa till kalcium, som du behöver för att skelettet ska utvecklas och fungera normalt. Dessutom är de berikade med D-vitamin, vilken många svenskar för i sig för lite av och som bland annat behövs för ett starkt skelett, välfungerande immunförsvar och starka muskler.