Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
Snabb mikrokaka Bild: Lindas bakskola

Nyttig chokladkaka du fixar på nolltid

Testa Lindas bakskolas nyttiga mikrochokladkaka

Sugen på något sött men vill samtidigt vara nyttig? Då måste du testa den här kakan! Den tar drygt en minut att göra i mikron och innehåller bara ägg, banan och kakao. Den har en mjuk härlig konsistens, god chokladsmak och mättar bra.

Publicerad 2016-04-06 | Vardagspuls

Bakom receptet står Linda Andersson som driver bloggen Lindas bakskola – en av Sveriges största bakbloggar. Receptet är anpassad för två portioner.

Ingredienser:

1 banan

1 ägg

2 msk kakao

ev 1 nypa salt

Garnering:

kokos

hallon, blåbär eller jordgubbar

Gör så här:

  1. Bryt bananen i bitar och blanda den med ägg och kakao. Tillsätt eventuellt en nypa salt för att framhäva smaken.
  2. Mixa ihop alla ingredienser med en stavmixer (eller i en mixer med knivar) till en slät smet.
  3. Häll smeten i två mindre skålar, cirka 12 cm i diameter (eller i en större). Strö över kokos.
  4. Kör en skål i taget i mikron på högsta värme 1–1 ½ minut. Stäng av värmen om  det håller på att koka över. Sätt på värmen direkt när smeten sjunkit ner igen. Kör den inte för länge för då blir kakan för fast och hård i konsistensen.
  5. Servera gärna med bär, exempelvis hallon, blåbär eller jordgubbar.