Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
Somrig tonfisksallad med cottage cheese och potatis Bild: Arla Köket

Nyttiga sommarluncher med cottage cheese

8 lätta recept för lata dagar

Varma dagar kan det vara svårt att hitta motivationen till att laga en rejäl lunch. Här har vi därför samlat snabba, enkla och nyttiga recept med cottage cheese.

Publicerad 2017-06-14 | Vardagspuls

Smarriga bananpannkakor med cottage cheese

En matig variant på pannkaka med smak av banan, vanilj och cottage cheese. Toppa med banan och skogens vackraste bär, blåbär så har du en läcker lunch för både stora och små.
Gör så här

Cottage cheese med frukt och nötter

Snabbare lunch än så här blir det inte! Skär äpplen i bitar, hacka hasselnötter och toppa cottage cheese-röran. En enkel och lätt lunch för varma, lata sommardagar.
Gör så här

Lätta plättar med cottage cheese och skinkröra

Plättar är bara så gott! Här en variant med cottage cheese och rökt skinka. Om du hellre vill ha ett vegetariskt alternativ kan du toppa plättarna med soltorkade tomater och svarta oliver istället.
Gör så här 

Kycklingwraps med cottage cheese och koriander

En lite lyxigare variant av wrap fylld med kycklingfilé, avokado, cottage cheese och koriander. Kycklingen kan du lätt byta ut mot vegetariska filéer.
Gör så här

Svalkande hallonsmoothie med cottage cheese

Ett perfekt lunchalternativ för dig som föredrar en riktigt lätt lunch. Smoothien är mättande, svalkande och full av protein. Mums!
Gör så här

Somrig tonfisksallad med cottage cheese

En mättande lunchsallad med tonfisk, ägg, cottage cheese, potatis och haricots verts som passar alldeles utmärkt för lediga sommardagar.
Gör så här

Bulgur med cottage cheese och avokado

En lätt och snabblagad sommarlunch med smak av apelsin, vitost, cottage cheese och bulgur.
Gör så här

Ljummen bulgursallad

En näringsrik, mättande och enkel sallad som du gör i ett svep. Servera med valfritt tillbehör som till exempel fisk, kött, nötter eller ost.
Gör så här