Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
Nyttiga muffins till mellis Bild: Arla Köket

Nyttiga muffins till mellis

Perfekta efter träningen eller på utflykten!

Den 27 maj är det muffinsens dag. Fira med dessa matiga och saftiga muffins toppade med knapriga frön! Passar också fint som helgfrukost, mellanmål, på utflykt eller efter träning.

Publicerad 2016-05-26 | Vardagspuls

Ingredienser:

3 dl fiberhavregryn

3 dl siktat dinkelmjöl

1 dl pumpakärnor

2 tsk bakpulver

1 tsk salt

250 g Kesella, lätt

½ dl smör- & rapsolja

1 dl mjölk

2 ägg

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Blanda de torra ingredienserna i en bunke.

  2. Tillsätt kvarg, smör- & rapsolja, mjölk och ägg. Rör ihop till en jämn smet.

  3. Klicka ut smeten i muffinsformar. Strö eventuellt över lite extra pumpakärnor.
  4. Grädda i mitten av ugnen 13–15 min. Låt svalna.

Receptet ger cirka 12 stycken muffins.