Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
ostsnacks nyttiga snack recept Bild: Arla Köket

10 supergoda snabba snacks

Passar både för stora som små

Ladda upp med smarriga snacks inför helgmyset. Här tipsar vi om småplock som både är goda, hälsosamma och barnvänliga!

Publicerad 2017-02-27 | Senast ändrad 2017-09-07 | Vardagspuls

Frasiga fräsiga grönkålschips

Välj bort tomma kalorier och njut med gott samvete. Grönkål innehåller massor med antioxidanter och vitaminer och är ett bra alternativ till vanliga chips.
Här har du recept på frasiga grönkålschips

Grym god rödbetsröra

Sött och salt möter varandra i den här fantastiskt smarriga rödbetsröran. Njut av den som dipp, som topping på soppa eller som pålägg på macka.
Så rör du ihop rödbetsröran

Catarinas ostsnacks på tunnbröd

Ost, oregano och flingsalt på tunnbröd görs på nolltid och passar som snacks både till drinken och till barnens fredagsmys.
Recept på Catarinas ostsnacks

Ost på sticka

Osten är snacksens bästa vän. Dels kan du använda olika slags ostar  du kan servera dem på olika sätt exempelvis som ostbricka eller som här i små kuber med tandpetare. Du kan också stansa ut figurer och symboler från en mjukare hårdost, stjärnor, minihjärtan, gubbar. Använd minikakformar så går det lättast. Ostsnacksen är mest barnvänliga naturella men kan även serveras med honung, färska örter, nötter, valnötter eller pinjenötter.
Så här fixar du till ostsnacksen

Pizzaslice med grönsaker

De flesta barn älskar pizza som kanske inte räknas som den mest hälsosamma måltiden. Men här har vi valt ut en pizza med de godaste grönsakerna som topping. Och less is more, servera den som en minislice, en liten mumsbit som förgyller helgmyset.
Så här gör du grönsakspizza

Fresta med Ali Babas frestelser

De här små ostknyterna är så goda så man inte vet vart man ska ta vägen. Servera till drinken, till fredagsmyset, på buffébordet eller på barnkalaset.
Recept på Ali Babas magiskt goda knyten

Morotsstavar med avokadodipp

Superenkelt snacks som du gör på bara några minuter. Friskt, krispigt och gott. Glöm inte att skära upp tillräckligt många stavar, de brukar gå åt i ett nafs.
Här är receptet på avokadodippen

Krasseost med korv på spett

Ostkuber som varvas med ölkorv och krasse på spett är gott ihop med en kall öl. Byt ut ölkorven mot en mildare variant och ölen mot ett stort glas glas mjölk och vips har du det perfekta snackset även för barnen.
Så här gör du spetten

Franska snacks

En mix av nötter, rosmarin och flingsalt. Mer behövs inte för att förgylla kvällen för varje nötälskare.
Så här gör du nötsnacksen

Fruktspett med kall citronsås

Visst kan även frukt serveras som snacks till helgmyset. Fräsch, gott och hälsosamt – kan det bli bättre? Servera spetten grillade eller som de är.
Så här gör du spetten