Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
Kycklingrullader med färska örter Bild: Marcus Lawett

Örtfyllda rullader med ljummen tomat- och spenatsallad

Att fylla kyckling med färska örter är en bra idé. Tareq Taylor bjuder på ett recept perfekt till sommarens grillmiddagar.

Publicerad 2017-05-09 | Tareq Taylor

Ingredienser:

8 kycklingfiléer med skinn

flingsalt

nymald svartpeppar

saften från 1/2 citron

20-30 blad färsk salvia

20 späda kvistar färsk oregano

Tomat- och spenatsallad

600 g tomater

2 vitlöksklyftor

1 röd chili

1/2 dl urkärnade svarta kalamataoliver

3 msk olivolja

1 tsk flingsalt

nymald svartpeppar

70 g babyspenat eller ruccola

Gör så här

  1. Dela tomaterna. Skala och dela vitlöken. Dela chilin på längden. Lägg grönsaker och lök på en plåt med oliver, olja, salt och peppar. Ställ plåten på gallret och grilla precis över glöden i cirka 15 minuter.
  2. Lägg ut lårfiléerna med köttsidan uppåt. Salta, peppra och pressa över citron. Fördela örterna över filéerna. Rulla ihop dem tajt och stick in två grillspett (för att de ska hålla ihop). Grilla på direkt värme i cirka 5 minuter på varje sida. Vänd dem då och då så att de blir jämnt grillade.
  3. Vänd ner bladspenaten bland de varma tomaterna.
  4. Servera kycklingen direkt med den ljumma salladen.