Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
 

Pa Modou Badjie och Nebeyu Baheru, medlemmar i gruppen Panetoz, lagar sin paradrätt i Vardagspuls den 17 februari.

Panetoz högrevsburgare

4 portioner

Melodifestivalsaktuella bandet Panetoz lagar sin paradrätt – högrevsburgare med sötpotatisfries.

Publicerad 2016-02-11 | Vardagspuls

Ingredienser:

Sötpotatisfries

600 g sötpotatis

1 msk olivolja

2 krm svartpeppar

½ tsk salt

Högrevsburgare

600 g malen högrevsfärs

1 tsk salt

1 tsk svartpeppar

1 msk smör

1 paket bacon

4 skivor lagrad cheddarost  

3 msk barbecuesås

4 blad av huvudsallad

1 gul lök

1 röd paprika

4 hamburgerbröd av briochetyp

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Skölj sötpotatisen väl och dela den i klyftor. Lägg klyftorna på ett ugnssäkert fat och ringla över olivolja samt salta och peppra.
  2. Ställ in sötpotatisen i mitten av ugnen och ugnsstek ca 20 min. Testa med en sticka – när de är mjuka inuti med en krispig yta är de klara.
  3. Blanda högrevsfärs, salt och peppar och forma fyra burgare på ca 150 gram styck.
  4. Stek hamburgarna i lite smör ca 3–4 minuter på varje sida. Stek baconet knaprigt i en stekpanna.
  5. Lägg cheddarosten på de färdigstekta hamburgarna när de är kvar i pannan. Ta upp dem när osten smält och låt vila någon minut.
  6. Skär lök och paprika i ringar. Värm bröden en kort stund i ugnen och bygg sedan hamburgare med barbecuesås, sallad, lök och paprika. Servera med sötpotatisfries, ät och njut!