Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
 

Christian Hellberg lagar pankostekt strömming. Från Vardagspuls den 24 augusti.

Pankostekt strömming med sensommargrönsaker

4 portioner

En härlig rätt som tar till vara på sensommarens goda grönsaker. Klassiska smaker samsas med asiatiskt pankoströbröd.

Publicerad 2015-08-20 | Christian Hellberg

Ingredienser:

12 strömmingsfiléer

2 dl lätt créme fraiche

2 dl panko (asiatiskt ströbröd)

2 msk smör

500 g skrubbad färskpotatis

½ knippe späda morötter

½ blomkål, buketterna

2 salladslökar

50 g dill

100 g färsk, riven pepparrot

Saften från en ½ citron

2 msk kapris

Salt

Gör så här

  1. Blanda samman créme fraiche och senap. Smaka av med salt.
  2. Vänd runt strömmingen i senapskrämen. Vänd sedan strömmingen i panko-ströbrödet. Stek strömmingen gyllene i smör på medeltemperatur.
  3. Lägg kaprisen på hushållspapper och torka i mikrovågsugn cirka 1-2 minuter beroende på effekt.
  4. Koka potatisen i lättsaltat vatten. Efter cirka 6-7 minuter: dela blomkålen i små buketter och lägg i det kokande vattnet tillsammans med morötterna. Koka 6-7 minuter till.
  5. Finstrimla salladslöken.
  6. Häll av vattnet och vänd runt de ljumma grönsakerna och salladslöken i rapsolja, skuren dill och riven pepparot. Smula den torkade kaprisen över rätten och pressa över en halv citron. Garnera med mer dill.