Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
 

Christian Hellberg lagar en modern version av klassikern pannbiff. Från Vardagspuls den 4 maj.

Pannbiff med kryddstekta morötter och rostad vitlökskräm

4 portioner

Rostade råvaror som du sedan hanterar på olika sätt får en annan smak än normalt.

Publicerad 2015-04-22 | Senast ändrad 2015-04-30 | Vardagspuls

Ingredienser:

500 g blandfärs

2 äggulor

1 dl mjölk

2 tsk torkad ingefära

1 riven gul lök

1 msk kalvbuljong

2 msk farinsocker

1 knippe morötter (ca 12 små morötter)

2 msk spiskummin

3-4 kvistar bladpersilja

1 hel vitlök med skal

2 dl crème fraiche

¼ vitkålshuvud

1 silverlök

Saften från en halv apelsin

2 msk olivolja

½ citron

Salt och peppar

5 msk smör

Gör så här

  1. Dela silverlöken i båtar och bryn i smör.
  2. Tillsätt socker och låt löken karamelliseras. Låt svalna.
  3. Blanda samman färs, äggula, mjölk, ingefära, och riven gul lök med kalvbuljong och salta och peppra efter smak.
  4. Forma åtta små biffar och stek på medelhögvärme tills de fått fin stekyta. 
  5. Lägg dem sedan i en ugnsform och baka i ugn på 175°C tills de är helt genomstekta.
  6. Rosta vitlöken hel i ugn på 225°C i ca 30 minuter.
  7. Pressa ur vitlöken med en vitlökspress. Genom att rosta vitlöken får den en härlig mild och karaktäristisk smak.
  8. Riv citronskal och pressa citronjuice.
  9. Blanda 1 msk av den rostade vitlöken med crème fraiche, citronskal och citronjuice.
  10. Skala och koka morötterna i ca 4 minuter.
  11. Tag upp morötterna och stek i smör och spiskummin, känn att de är helt mjuka med potatissticka.
    Strimla persiljan och strö över morötterna innan servering.