Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
 

Ulrika Brydling lagar en snabb vegetarisk pasta i Vardagspuls den 29 februari.

Pasta med aubergine- och tomatsalsa

4 portioner

Så lagar du Ulrika Brydlings aubergine- och tomatpasta med ostkräm.

Publicerad 2016-02-25 | Vardagspuls

Ingredienser:

1 aubergine

4 msk olivolja

4 tomater

½ purjolök, den vita delen

4 msk balsamicovinäger

2 msk kapris

2 msk sesamfrö

½ tsk havssalt

1 krm svartpeppar

300 g pasta av valfri sort

2 dl färskost

1 dl riven Svecia

½ dl olivolja

1 dl hackad persilja

½ krm nymald svartpeppar

Gör så här

  1. Skär auberginen i små bitar, cirka 1 x 1 cm.
  2. Häll olivoljan i en kastrull och fräs auberginbitarna på hög värme tills de är mjuka.
  3. Tärna tomaterna. Skölj purjolöken och strimla den vita delen så fint du kan.
  4. Lägg tomater och purjolök i grytan med aubergine. Tillsätt vinäger, kapris och sesamfrö.
  5. Smaksätt med havssalt och svartpeppar.
  6. Koka pastan enligt anvisningar på paketet.
  7. Blanda färskost, riven Svecia, olivolja och persilja i en mixer. Smaksätt med nymald svartpeppar.
  8. Servera pastan med aubergine- och tomatsalsan och ostkrämen.