Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp

Patrik Isakssons klara thaisoppa med kyckling

 

Patriks paradrätt är en smakrik soppa

Först ut av paradrätterna i Vardagspuls är en klar thaisoppa av den folkkära artisten Patrik Isaksson. Enligt kocken själv är det en säker barnfavorit.

Publicerad 2015-02-18 | Senast ändrad 2015-02-12 | Patrik Isaksson

Ingredienser:

3 kycklingfiléer

5 dl vatten

4 vitlöksklyftor

2 schalottenlöka

Färsk ingefära

1 msk flytande honung

1 purjolök

1 tsk paprikapulver

1 hönsbuljongtärning

Ett knippe koriander (om du tycker om det)

En nypa torkade chiliflakes

2 msk vitvinsvinäger

1 msk fisksås

1 paket äggnudlar

Salt och peppar

>

Gör så här

  1. Skär kycklingfiléer i mindre bitar samt koka upp vattnet i en kastrull på
    spisen. Finstrimla purjolöken och finhacka schalottenlök,
    vitlök och ingefära.
  2. Tillsätt buljongtärningen, paprikapulver, chiliflakes (efter eget tycke), fisksås, honung, vitlök, ingefära, purjolök, schalottenlök, vitvinsvinäger, salt och peppar. Låt allt koka samman i några minuter.
  3. Lägg sedan i kycklingen och låt koka i cirka 15 minuter. Smaka av med mer vinäger, chili, salt och peppar om det behövs. Avsluta med att lägga i äggnudlar och låt de koka med de sista 2-3 minuterna. Rör om ordentligt så att allt blandas. Om du vill: servera med hackad färsk koriander på toppen.