Avdelningen presenteras av Arla

Patrik Isakssons klara thaisoppa med kyckling
Patriks paradrätt är en smakrik soppa
Först ut av paradrätterna i Vardagspuls är en klar thaisoppa av den folkkära artisten Patrik Isaksson. Enligt kocken själv är det en säker barnfavorit.
Ingredienser:
3 kycklingfiléer
5 dl vatten
4 vitlöksklyftor
2 schalottenlöka
Färsk ingefära
1 msk flytande honung
1 purjolök
1 tsk paprikapulver
1 hönsbuljongtärning
Ett knippe koriander (om du tycker om det)
En nypa torkade chiliflakes
2 msk vitvinsvinäger
1 msk fisksås
1 paket äggnudlar
Salt och peppar
>Gör så här
- Skär kycklingfiléer i mindre bitar samt koka upp vattnet i en kastrull på
spisen. Finstrimla purjolöken och finhacka schalottenlök,
vitlök och ingefära. - Tillsätt buljongtärningen, paprikapulver, chiliflakes (efter eget tycke), fisksås, honung, vitlök, ingefära, purjolök, schalottenlök, vitvinsvinäger, salt och peppar. Låt allt koka samman i några minuter.
- Lägg sedan i kycklingen och låt koka i cirka 15 minuter. Smaka av med mer vinäger, chili, salt och peppar om det behövs. Avsluta med att lägga i äggnudlar och låt de koka med de sista 2-3 minuterna. Rör om ordentligt så att allt blandas. Om du vill: servera med hackad färsk koriander på toppen.