Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp

Picklad gurka och citrussmetana

4 portioner

Publicerad 2016-02-03 | Senast ändrad 2016-02-08 | Per Gustafsson

Ingredienser:

Picklad gurka

1/2 gurka

1 dl mirin

½ msk salt

½ tsk szechuanpepparkorn eller rosépeppar

2 msk dl japansk soja

½ dl hackad dill

2 dl risvinäger

1 stjärnanis

Citrussmetana

2 dl smetana

2 krm salt

2 krm svartpeppar

saft och skal från ½ citron

Gör så här

  1. Skala gurkan och skär den i fyra långa delar. Ta bort kärnhusen och skär sedan gurkan i små bitar.
  2. Rosta szechuanpepparkornen i en torr stekpanna och blanda med risvinäger, mirin, soja, stjärnanis och salt. Koka upp och låt svalna.
  3. Finhacka dillen och blanda ner i lagen tillsammans med gurkan. Låt dra 30 min innan servering.
  4. Vispa upp smetanan. Tvätta citronen och riv skalet fint med rivjärn. Undvik att få med det vita.
  5. Pressa citronen. Blanda skal och juice med smetana och smaka av med salt och peppar. Fyll gärna i en spritspåse och spritsa över rödingen.